circuatia si controlul vectorilor

Circulaţia şi controlul calităţii apei: apa circulă către punctele de consum prin trasee impermeabile, realizate din materiale agrementate, care previn stagnarea impurităţilor. Toate traseele sunt inspectabile, întregul montaj fiind realizat în canivouri. Întreaga circulaţie a apei în cadrul piscinelor este gestionată computerizat de către PMS (Pool Management System). Chiar dacă sistemul de analiza si control este automatizat, in baza unei proceduri documentate , realizam  la intervale prestabilite monitorizari in laboratoare independente.

Circulaţia şi controlul aerului: în piscine aerul viciat se exhaustează şi se înlocuieşte la viteză redusă cu aer proaspăt filtrat, dezumidificat, răcit sau încălzit după caz cu ajutorul a două centrale de tratare aer comandate de BMS (Building Management System). Incintele vestiarelor sunt ventilate artificial iar aerul este tratat UV. Nu există circulaţie necontrolată a aerului  sau curenţi de aer dăunători sănătăţii.

Admisia, circulaţia şi monitorizarea utilizatorilor: în salile de kinetoterapie,cabinetele de recuperare medicala utilizand tehnologiile bazate pe realitate virtuala sau agmentata , laboratoarele de analiza  sau bazinele de hidrokinetoterapie  sunt admişi pacientii în baza unei proceduri documentate. Accesul se realizează unisens utilizând fluxuri separate pe sexe şi zone separate pentru îmbrăcămintea şi încălţămintea de stradă şi cea de utilizare a facilitatii . Accesul în complex este permis doar utilizatorilor si  însoţitorilor acestora, dupa triajul epidemiologic care presupune : scanarea automata a temperaturii cu memorarea faciala a fiecarei persoane, protejarea prin termo-transfer a  incaltamintei cu folie de unica folosinta ,dezinfectia mainilor si dupa caz protejarea cailor  respiratorii ( daca situatia epidemiologica sau legislativa o impune)  . Accesul in bazinele de hidrokinetoterapie  este permis doar după duşare,  clinica dispunand inclusiv de facilitati de admisie specializate pentru copiii cu dizabilitati motorii  . Toaletele sunt separate: adulţi, copii, toalete de urgentă, fiind adaptate nevoilor fiecărui tip de utilizator şi beneficiază de toate sistemele de protecţie şi autocurăţare care previn contaminarea încrucişată.

Admisia, circulaţia şi monitorizarea personalului operaţional: personalul operaţional realizează operaţiuni de filtrare în vestiarele proprii destinate kinetoterapeutilor sau personalului suport. Întregul colectiv este testat periodic din punct de vedere medical şi traversează zilnic o procedură de control pre-operaţional care presupune : scanarea automata a temperaturii cu recunoasterea  faciala, protejarea prin termo-transfer a  incaltamintei cu folie de unica folosinta ,dezinfectia mainilor si dupa caz protejarea cailor respiratorii  ( daca situatia epidemiologica sau legislativa o impune). In bazinele de hidrokinetoterapie personalul poarta in permanenta viziere transparente care creeaza un tampon catre utilizatori.

Circulaţia vizitatorilor şi a personalului de întreţinere şi mentenanţă se realizează după o procedură documentată de triaj epidemiologic , utilizând zonele de filtrare disponibile şi echipamente de lucru adecvate sau echipamente de  protecţie de unică folosinţă .

Controlul vectorilor secundari care ar putea intra accidental în contact cu copiii sau cu vectorii principali se realizează prin proceduri specifice care cuprind identificarea pericolelor şi măsurile corective dar şi prin exploatarea corectă a infrastructurii sociale pe care o oferim. Spre exemplu toate capacele de toaletă sunt :  automatizate (cu dezinfecţie automată după utilizare) sau protejate cu folie acţionata automat şi senzor.