GPs lab 2

Laboratorul de analiza posturala reprezintă o metoda noninvaziva de diagnostic si evaluare in domeniul ortopediei si al recuperarii medicale, ce studiaza postura intregului organism pentru a determina cauzele primare care provoaca simptome osteo-articulare. O diagnosticare precoce a deficientelor posturale duce la o recuperare cat mai rapida.

Unitatea de analiza posturala este folosita pentru determinarea deviatiilor coloanei vertebrale prin intermediul unui sistem performant de camere video ce permit achizitia unor imagini de inalta rezolutie, imagini ce pot fi analizate cu ajutorul softului, in vederea descoperirii deficientelor sau masurarii diferitelor segmente ale corpului.

Podoscopul este utilizat in analiza tulburarilor de statica a piciorului, softul permițând masurarea exacta a fiecarui picior, precum si depistarea eventualelor deviatii la nivelul gleznei. Echipamentul ne arata incarcarea greutatii pe fiecare picior in parte si zonele de contact cu planul solului. Rezultatele analizei de postura sunt usor interpretabile cu ajutorul rapoartelor, iar pacientul observa și controlează cu ușurintă propria-i postura vizualizand in permanenta o imagine a segmentelor intr-un caroiaj proiectat pe perete.