myro 2

Myro este o masă inteligenta de terapie , bazată pe realitatea virtuală , care, permite pentru prima oara utilizarea terapeutică a obiectelor reale in pregătirea pentru instruirea grafică-motorie şi deasemenea utilizarea elementelor de explorare spaţială, într-un mod motivant şi orientat către sarcina dificila a recuperării.

Tehnologia inventata de către compania austriaca Tyromotion, face posibilă detectarea simultană a mai multor puncte de contact sau obiecte, prezentand avantajul controlului interactiv și intuitiv. Mişcările zilnice pot fi instruite / reinstruite , iar abilităţile motorii pot fi reînvăţate treptat cu acest echipament sofisticat de susţinere a terapiei.

Toate procesele sunt înregistrate statistic şi pot fi folosite pentru documentare şi evaluare ulterioară. Rezultatele sunt complet măsurabile cu ajutorul rapoartelor clare și ușor de interpretat. Sistemul de terapie Myro se utilizează, în general, pentru reabilitarea neurologică a membrelor superioare.

Exerciţiul activ repetitiv şi instruirea stimulează plasticitatea neuronală şi, deci, modificarea (adaptarea) sinapselor, celulelor nervoase sau chiar a întregii zone cerebrale cu scopul de a redobândi funcţionalitatea pierdută. Deși pentru copii pare un ecran tactil de mari dimensiuni , cu care abia așteaptă sa interacționeze, acest echipament revoluționar ii ajuta in restabilirea funcțiilor motorii ale membrului superior și introduce un nou tip de terapie ocupationala, bazat pe interacțiunea obiectelor reale cu realitatea augmentata.

Utilizam Myro pentru reabilitarea : funcțiilor motorii de baza , a motricității fine , a miscarii de rotație, a coordonării mâna-ochi , a coordonării motrice , dar și ca terapie ocupationala pentru pacienții cu deficiente de : concentrare, atenție selectiva , perceptie vizual-spațială și capacitate spațial perceptiva.