vrrs 2

Sistemul VRRS produs de compania italiana  Khymeia, lider in recuperarea functionala neurologica , este un sistem de recuperare utilizand tehnologii avansate de  Realitate Virtuala ( VR), fiind echipamentul cel mai avansat, complex și testat clinic pentru recuperare și tele-recuperare disponibil in acest moment .

Ofera  capacități ridicate de personalizare a protocoalelor, o raportare automată completă, funcționalități de tele-recuperare.

VRRS este conceput ca un „hub central“ la care conectam o gamă largă de dispozitive periferice specializate, complet sincronizate și integrate cu acest sistem, fiind folosit ca o rutină clinică pentru recuperare unui spectru larg de patologii prin intermediul numeroaselor module care conțin multiple exerciții validate clinic.

Principii științifice :Feedback-ul augmentat, prin exerciții efectuate într-un mediu virtual, permite dezvoltarea miscarii prin „cunoașterea rezultatelor“ și „cunoașterea performanței“. Astfel, sistemul nervos central poate activa un mecanism esențial al „învățării fiziologice“, ceea ce implică o creștere a informațiilor specifice mișcării pentru a produce ca rezultat o creștere efectivă a calității performanței. VRRS conține cea mai vastă bibliotecă de exerciții disponibile validate clinic. Toate exercițiile au fost efectuate utilizand indicația clinică exactă a celor mai mari centre internationale de reabilitare.

Raportare :fiecare activitate a pacientului este înregistrată automat de către sistem, generând astfel un raport complet și obiectiv, care poate fi consultat intuitiv de către terapeut în orice moment, cu posibilitatea de a vizualiza dintr-o „reluare“ efectivă a exercițiilor finalizate, obtinand ca rezultat analiza în format grafic și numeric.

Toate datele pot fi tipărite sau exportate în majoritatea formatelor comune. Raportarea este integrata în dosarul medical al pacientului. Acesta este un instrument remarcabil pentru analiză și evaluare, precum și un mod obiectiv de monitorizare a progresului pacientului.

Periferice sincronizate si utilizari :

  • Modul ortopedic
  • Modul membru superior
  • Modul RV imersiv
  • Modul logopedie
  • Modul fonatie
  • Modul cognitiv