walker view 2

Este un sistem de evaluare dinamica şi recuperare a aparatului locomotor bazat pe tehnologia realității  augmentate  , care îmbunătăţeste calitatea mişcării printr-o analiză cuprinzătoare a modului de alergare și mers. Interfața permite atat utilizarea kineto profilacticactica cât și recuperarea in afecţiunile ortopedice sau neurologice. Walker View este singurul laborator de analiza a mersului si alergării cu funcții de reabilitare /recuperare a mersului și analiză a mișcarii, fiind inventat de către compania italiana Tecnobody.

Echipamentul conține o banda dinamica  dotată cu o suprafață de detectare a sarcinii (senzori matrice sarcină), o cameră 3D integrată pentru captare de mișcare, cu monitor de comandă și un ecran de feedback de mari dimensiuni (LCD 47“). Deasemenea conține o platforma PC încorporată, care monitorizează și înregistrează toti parametrii mişcării, incluzând toate articulațiile pana la sold, dar și o tehnologie de realitate virtuală care permite interacțiunea cu propriul avatar sau augmentarea realității. Walker view operează intr-un mod auto-adaptiv , este capabil sa recunoască  gesturile utilizatorului și se adapteaza ritmului și pasului acestuia.

Utilizam Walker view pentru :

 • testarea/ analiza  mersului  , controlul posturii şi rezistența  aerobică
 • antrenament pentru mers / alergare
 • Jocuri de realitate virtuală pentru mers/alergare
 • Analiza posturii în timpul mişcării – pacientul se poate vizualiza, prin intermediul unui avatar , din toate unghiurile Monitorul de 47” poziţionat în faţa sistemului WalkerView oferă un feedback eficient în controlul posturii.
 • Reeducarea mersului – pacientul poate să realizeze imersia în realitatea virtuală, unde obţine un feedback asupra controlului simetriei contactului cu solul şi posturii în timp real. Nici un alt echipament de alergare nu are integrate toate aceste funcţii într-un singur sistem atât de uşor de folosit și care măsoară exact rezultatele.
 • Analiza contactului cu solul – covorul rulant este alcătuit din senzori de încărcare. Această tehnologie permite evaluarea contactului cu solul în timpul mersului, datorită interfeţei software şi corectarea parametrilor dinamici în timp real.

În urma finalizării testului, sistemul printează automat un raport de analiză a mersului. Fiecare pacient este unic, având propriul program de antrenament înregistrat printr-o cheie unica. Inserând această cheie în sistem, acesta recunoaşte automat programul pacientului. Pe lângă programul de antrenament, aceasta  cheie mai conţine şi datele de evaluare statistică: forţă, balans, stabilitate, flexibilitate.

Funcţionalitate:

 • Evaluare şi antrenament în diverse moduri de exerciţii aerobice,
 • Evaluare şi antrenament a posturii spaţiale inerente pe durata mersului şi alergatului,
 • Evaluare şi antrenament privind capacitatea de coordionare şi senzo-motorie globală sau segmentală,
 • Evaluare şi antrenament pentru dismetrie / asimetrie articulară, focalizare pe trunchi, şold şi genunchi,
 • Evaluare şi antrenament privind timpul de contact cu suportul şi lungimea pasului,
 • Biofeedback inerent privind amplitudinea articulara pe durata mişcării dinamice.